…we simply make it count!

Cum iți diminuezi costurile fiscale în iulie 2020

Bonificații de 10% pentru plata IMPOZITELOR

Pentru prima oară aceste bonificații au fost acordate în luna aprilie 2020 și sunt menținute și pentru termenele de plată din data de 27 iulie 2020 și 26 octombrie 2020,cu mențiunea că pentru impozitul pe profit datorat sau anticipat plătit de marii contribuabili bonificația este de 5%.

Aceste bonificații sunt ceea ce am spune noi, o educație pozitivă, au ca scop pentru stat stimularea plăților voluntare, adică a plăților efectuate din proprie inițiativă în contextul în care prin O.U.G.29/2020 și ulterior prin O.U.G. 99/2020 sunt suspendate executările silite și calculul de accesorii până pe data de 25 octombrie 2020.

În orice caz, bonificația se acordă NUMAI pentru:
– impozitul pe profit datorat sau anticipat
-impozitul pe venitul micro-întreprinderilor

Nu intră sub incidența acestei reduceri TVA-ul, impozitul pe dividende, contribuțiile salariaților și accizele.

La fel ca și în aprilie, pentru noi cei care știm că toate plățile se fac în contul unic și că de acolo se iau sumele în funcție de vechime știm că cel puțin teoretic ca să poți beneficia de această facilitate ar trebui ca toate obligațiile fiscale să fie achitate și în special cele care au dată anterioară datei de 17 martie 2020, dată la care am intrat în starea de urgență.

Practic, trimestrul trecut Ministerul de Finanțe a venit cu precizări suplimentare în data de 24 aprilie 2020 și a specificat că bonificația nu este condiționată de procedurile legale de stingere, adică de cum se vor duce sumele în funcție de vechimea datoriilor neachitate. Sperăm ca și în acest trimestru să avem în acest sens o precizare oficială. Până una alta, pe principiul prudenței – demult adjudecat de profesia contabilă- recomandarea ar fi să … fie achitate cam toate plățile care se sting din contul unic.

Cu siguranță va fi de ajutor și la încasarea subvenției de 41,5% pentru fiecare fost șomer tehnic, pentru că nici în O.U.G. 92/2002 nu este foarte clar cum e cu plata obligațiilor la salarii.

https://static.anaf.ro/…/20200424204254_comunicat_24042020.…

Până una alta, haideți să vedem cum ne diminuăm costurile cu impozitele în acest trimestrul și cum reușim să achităm voluntar.

În ceea ce privește data, în mod cert, corelat cu prevederile Codului De Procedură Fiscală -art.75, termenul până la care se poate efectua plata cu bonificație este LUNI 27 iulie 2020 iar ca și dată a plății este considerată data din extrasul de cont sau de pe chitanța de plată – art.163 alin.11 tot din Legea 207/2015 privind Codul De Procedură Fiscală.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email