…we simply make it count!

Impozitarea suplimentară a contractelor part-time în vigoare de la 1 august 2022

Astazi intră in vigoare pct.68 si pct.69 din O.G.16/2022 privind supra-taxare contractelor-part time care nu depășesc valoric un salariu minim pe economie.

In viziunea executivului, respectiv a guvernului, această măsură ar fi menită să elimine munca la negru,

Practic se aplică  începând cu veniturile lunii august 2022 și se va  simți in valoarea plăților la buget începând cu 25 septembrie 2022.

Astfel, pentru un contract de muncă cu timp parțial se datorează contribuții egale cu un salariu minim pe economie, dacă este unicul contract sau dacă salariatul nu însumează din toate contractele încheiate o normă întreagă.

Diferența de contribuții este suportată de angajator, existând o prevedere expresă un acest sens în Ordonanța 16/2022 chiar dacă această prevedere contravine celorlalte prevederi ale Codului fiscal care precizează că subiectul de drept fiscal al impunerii pentru Contribuții Sociale este persoana fizică.

Ca si efect direct  pentru aceste contracte de muncă vor crește costurile angajatorilor de la 149 lei lunar pentru un contract part-time  de 7 ore pe zi până la 964 lei pentru un part-time de 2 ore pe zi.  Indiferent de numărul de ore din contractul de muncă contribuțiile sociale se vor datora la valoarea integrală a unui salariu minim.

Pentru angajații care au mai multe CIM cu timp parțial, dar adunate nu însumează salariul minim, prevederile pentru taxarea suplimentară se aplică la fiecare CIM în parte.

In textul de lege există o prevedere care până acum a scăpat neanalizată, respectiv faptul că și la un contract cu normă întreagă valoarea contribuțiilor nu poate fi mai mică decât valoarea pentru un salariu minim pe economie, aceasta situație apare in situațiile de concediu fără plată sau lipsă nemotivată.

Angajatorii care vor dori sau mai bine zis care au nevoie sa păstreze aceste forme de angajare vor avea mai multe sarcini administrative de a justifica situațiile in care nu aplica supra-taxarea.

Documentele justificative  și declarațiile vor trebui solicitate atât de la salariații cu contract de muncă activ la data de 1 august 2022 cât și de la cei noi angajați după această dată.

Inca nu este apărut Ordinul Ministrului privind modul de solicitarea al informațiilor in situația existenței mai multor contracte, însa ce mai probabil va semna cu cel din anul 2017, dacă tot sunt aproape identice prevederile.

Pentru a aplica taxarea normală, respectiv la valoarea efectivă a salariului , este necesar sa se obțină de la fiecare angajat cu normă parțială documente justificative astfel:

  • elev sau student, cu vârsta până la 26 de ani – adeverință eliberată de unitate de învățământ valabilă pe perioada de derulare a contractului cu timp parțial
  • sunt persoane cu dizabilități cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi – certificatul de încadrare în grad de handicap,
  • sunt alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi – cel mai probabil aici se pot încadra pensionarii cu gradul II de invaliditate și drept de muncă 4 ore – decizia de încadrare in grad de invaliditate și decizia de pensionare are dreptul să iși securizeze valoarea pensiei întrucât nu face obiectul verificării
  • are calitatea de pensionar pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii – duplicat decizia de pensionare în care pensionarul are dreptul să iși securizeze valoarea pensiei întrucât nu face obiectul verificării

După ce am analizat mai multe acte normative, definiții,  ca să identific ce categorie a fost vizată prin sintagma   „alte categorii de persoane” cu drept de muncă mai puțin de 8 ore am ajuns la această concluzia că pentru pensionarii de boală gradul III cu drept de muncă NU SE APLICĂ  supra-taxarea deoarece se încadrează la alin. 5^7 lit. c de la pct.68 din  O.G. 16/2022.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email