…we simply make it count!

Modificare adusă Codului de Procedură fiscală

O simplă modificare adusă Codului de Procedură fiscală, face ca rolul contabilului sau al profesionistului contabil, șă fie mult mai important, în cazul în care administrează  SPV ca și împuternicit.

Începând cu data de 3 septembrie 2022 termenul, la care se consideră comunicat actul-administrativ fiscal  incarcat in SPV, se  scurtează cu 15 zile.

O modificare cu un impact destul de mare, mai  ales în cazul somațiilor de plată sau  mai ales pentru antreprenorii care își operează singuri SPV-ul, precum și pentru persoanele fizice.

De ce este impactul mare?

Pentru că numai prin accesarea  zilnică a SPV-ului poți verifica dacă au fost sau nu comunicate somații, notificări, decizii de calcul accesorii și că ratarea acestora poate duce la consecințe precum poprirea conturilor bancare.

În cazul somațiilor de plată termenul se scurtează de la 30 zile la 15 zile.

Practic, cele 15 zile anterioare, care  făceau ca termenul de comunicare al unei somații  să fie de 30 de zile, au fost incluse inițial, tocmai pentru a preveni situația în care SPV-ul nu este accesat zilnic.

Era practic  același calcul ca și la comunicarea actelor administrativ fiscale prin afișare….

Mâine, poimâine poate elimină și de acolo cele 15 zile.

Deci, în concluzie, dacă vă administrați singuri SPV-ul, mai ales ca și persoane fizice,este timpul să verificați ce aveți de achitat și să plățiți pentru că trei  lucruri sunt certe:

– Nimeni nu  consulta SPV zilnic decât contabili

– Somația se emite fără nici un dubiu dacă aveți sume neachitate

– Conturile bancare și cardurile se popresc sigur dacă  suma din somație nu este achitată în termen de 15 zile.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email