…we simply make it count!

Blog

Business

De ce 21 decembrie 2020 este data limită pentru toleranța fiscală?

De o săptămână mediul de afaceri are un nouă perioadă de grație în care își poate gestiona datoriile fiscale din pandemie, perioadă care se finalizează în 25 decembrie 2020 așa cum scrie în actul normativ, respectiv în O.U.G 181/2020. Insa in decembrie data de 21 decembrie este termenul pentru pentru orice creanță fiscală fiscală reglementată de Codul Fiscal sau de alte legi.

Citește mai mult »
n opinia noastră, având în vedere prevederile Codului De Procedură Fiscală aceasta precizare înseamna că la data depunerii cererii compania trebuie să aibă absolut toate obligațiile fiscale, care se plătesc in contul unic, achitate pentru a nu risca un refuz la plată. Cu alte cuvinte, toate obligațiile fiscale în contul impozitului micro, impozitului pe profit, impozitului pe dividende și contribuții la salarii care au fost scadente până pe data de 25 iunie 2020 trebuie achitate astfe încât plățile efectuate pentru obligațiile la salarii aferente lunii iunie 2020 să se ducă corespunzător în fișa de la finanțe.
Business

Cum se poate accesa subvenția de 41,5% din salariul unui angajat care a fost în șomaj tehnic

In opinia noastră, având în vedere prevederile Codului De Procedură Fiscală aceasta precizare înseamna că la data depunerii cererii compania trebuie să aibă absolut toate obligațiile fiscale, care se plătesc in contul unic, achitate pentru a nu risca un refuz la plată.

Cu alte cuvinte, toate obligațiile fiscale în contul impozitului micro, impozitului pe profit, impozitului pe dividende și contribuții la salarii care au fost scadente până pe data de 25 iunie 2020 trebuie achitate astfel încât plățile efectuate pentru obligațiile la salarii aferente lunii iunie 2020 să se ducă corespunzător în fișa de la finanțe.

Citește mai mult »